sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kotiverkon suunnittelu

Saat toimeksiannon tuttavaltasi suunnitella hänen kotiinsa lähiverkon, jossa ns. työhuoneessa on yksi kiinteä työpiste, jossa windows-tietokone. Toinen kiinteä kone sijaitsee olohuoneessa tv-kotiteatterilaitteiston yhteydessä multimediakäytössä. Koneena on MacMini.
Lisäksi perheenjäsenillä on kolme kannettavaa, joissa kahdessa Windows ja yhdessä Linux. Nämä kolme konetta on tarkoitus kytkeä verkkoon langattomasti.

Lisäksi halutaan hoitaa tulostus, skannaus ja kopiointi yhdellä työhuoneessa sijaitsevalla monitoimilaitteella, ja tiedostojen jako verkkolevyllä.
Perhe asuu vanhassa puolitoistakerroksisessa puutalossa, jossa paikoin rakenteet häiritsevät langatonta signaalia.

Selvitä mitä eri laitteita verkon rakentamiseen tarvitaan, mitkä soveltuvat tarkoitukseen, mitä ne maksavat ja mitä kaikkea on otettava huomioon, että verkko saataisiin hyvin toimimaan ja kaikki asiat, kuten myös tietoturva tulee huomioitua mahdollisimman hyvin.

Tee kaksi (2) vaihtoehtoista, mahdollisimman kattavaa ja seikkaperäistä ehdotusta verkon toteuttamiseksi laite- ja hintatietoineen. Toisen suunnitelman tulee olla ns. edullinen budjettiversio, ja toinen voi olla hiukan kalliimpi, mutta kuitenkin järkevän hintainen. Kirjallisen ehdotuksen tueksi piirrä myös talon pohjapiirrustus ja kaaviot kummastakin ehdotuksesta.

Huomioi laitteiden hankinnassa se, että niiden tulee täyttää nykyajan vaatimukset, esim. ADSL modeemin tulee tukea vähintään 8Mbps yhteysnopeutta, LAN porttien tulee tukea gigabitin nopeutta (10/100/1000) ja WLAN siirtonopeuden vähintään 300Mbps

Palauta suunnitelmat blogiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti